Fusilli bio paste grau dur 500 G Granoro - Randler
Continut:
faina de grau dur, obtinuta din culturi organice, atent ingrijite si selectionate.
Produsele au certificate care atesta provenienta graului, a furnizorilor de materii prime, precum si a intregului proces de productie.
Nu sunt supuse tratamentelor chimice.
Contine gluten.
Nu contin oua.
Nu contin sare.
Informatii nutritionale / 100g:
-energie (calorii) - 1495kJ/353kcal
-lipide - 1.6g
din care acizi grasi saturati 0.4g
-carbohidrati - 71g
-fibre - 3.1g
-proteine - 12g
-sare - 0g
Procesul de fabricatie Granoro:
Procesul de uscare este fundamental pentru a obtine o pasta de o foarte buna calitate. Acesta trebuie sa garanteze ca apa este complet evaporata la temperatura potrivita. Daca aceasta este prea mare, ea poate dauna nu doar calitatii, dar si valorilor nutritionale si continutului de proteine din pasta. Una din caracteristicile principale ale unei paste excelente este digestibilitatea multumita enzimelor produse de catre sistemul digestiv uman pe durata masticarii si digestiei. Procesul de uscare al pastei Granoro are loc la 60-70 grade C si doar pentru cateva secunde ajunge la 80 grade C. Exista producatori de paste care usura ceea ce produc la 130 grade C pentru ecomonie de timp, insa aceasta nu este politica companiei intrucat o asemenea temperatura dauneaza atat din punct de vedere organoleptic cat si al profilului chimico-fizic.Fiecare format de pasta are forma sa indiviaduala si prin reglarile facute i se confera pastei grosimea ideala. Atilio Mastromauro si-a pus toata experienta sa de zeci de ani si impreuna cu companiile producatoare de echipamente de productie au reusit obtinerea acestei grosimi ideale. O fierbere indelungata este rezultatul unei grosimi “incorecte” si cauzeaza ruperea lantului proteic pe perioada fierberii, dispersarea in apa a glutenului, a amidonului si a altor elemente nutritive ale pastei(proteine, potasiu si calciu). In plus, o pasta mai groasa ramane cruda in mijloc si acest aspect este adesea confundat cu senzatia unei paste “al dente”. Dupa fierbere pasta Granoro is pastreaza culoarea galben-aurie, iar apa este curata, limpede. Asta inseama ca toate proteinele sunt continute in pasta si nu s-au pierdut. Continutul de gluten este important pentru ca inseamna ca exista un continut mai mare de proteine in pasta; calitatea glutenului este la fel de importanta pentru ca ea confera senzatia de elasticitate si rezistenta a pastei pe durata masticatiei. Pasta Granoro este produsa in mai mult de 130 de formate, cu si fara ou, scurte sau lungi, traditionale sau specialitati, unele chiar exclusive, capabile sa-i satisfaca si pe cei mai exigenti consumatori si cunoscatori ai pastei.
Timp de fierbere:
8 minute
Prezentare:
punga de hartie de 500 grame.
Producator:
Granoro
Tara de origine:
Italia