DESPRE NOI | PACHETE 1+1 | BLOG | CONTACT | PARTENERI | PROMOTII
    0766.534.345, L-V: 09-18 | S: 10-14
Atentie! Stocurile variaza de la o zi la alta. Contactati-ne pentru confirmarea stocurilor.

Miere de mana naturala 430 G

Miere de mana naturala 430 G
Preţ: 18,50 LEI (TVA inclus)
Cod produs:A.6706
Disponibilitate:Stoc epuizat

Miere de mana 430 G

Descriere:

Mierea de mana este singurul sortiment de miere care nu provine din nectarul florilor. Acest tip de miere poate să provina din secretiile dulci ale arborilor.

In pădurile de brad, pin, molid, sau chiar pădurile de fag sau salcie, pe trunchiul sau pe frunzele acestor arbori se scurg răşini sau anumite substanţe lipicioase dulci.

 Mierea de mana se obtine prin colectarea si prelucrarea de catre albine a acestor substante. Mana poate fi de origine vegetala, cand este secretata direct de plante, frunze, muguri etc. sau animala, cand este produsa de catre insecte din familia Lachnidae si Lecanidae, ordinul Homoptera, care se hranesc cu seva plantelor.

 

Aceste substanţe dulci sunt preluate de albine, mai ales în perioada de primavară şi toamnă, când florile sunt puţine sau oferă puţin nectar.

Posibile surse de mana: molid, brad, artar, mesteacan, alun, fag, frasin, pin, plop, salcie, stejar, ulm. Si plante ca bumbacul, floarea-soarelui, lucerna etc pot oferii productii de miere de mana.

 

Un motiv pentru care mierea de mană este foarte apreciată este faptul că poate fi considerată un cocktail de minerale.  Are cam 5 % minerale iar acizi organici, vitamine etc 0,2- 1,8%

Conţinutul de minerale al mierii de mană spre exemplu este de şase ori mai mare decât mierea de salcâm.

În privinţa glucidelor, în comparaţie cu mierea provenită din nectarul florilor, mierea de mană conţine ponderi diferite de zaharuri.

 

Beneficii:

Mierea de mană conţine puţine substanţe volatile, din acest motiv aroma ei nu este foarte pronunţată, totuşi mierea de conifere este puţin mai aromată, când deschizi borcanul o să simţi un uşor miros de răşină.

Acest sortiment de miere mai conţine substanţe antioxidante precum fenoli, flavonoizi sau alţi pigmenţi.

De asemenea, a fost evidenţiat conţinutul mare de componente bioactive comparative cu celelalte tipuri de miere.

Referitor la actiunea bacteriană a mierii de mană, s-a demonstrat că aceasta depinde foarte mult de zona din care albinele au adunat produsul, precum şi de planta de pe care albinele au făcut culesul.

Mierea de mana are o valoare deosebita pentru consumul uman şi prin conţinutul de acizi organici, bioflavonoide, vitamina C si vitamine din grupul B.

 

Totuşi mierea de mana datorită conţinutului ridicat de minerale este frecvent recomandat ca adjuvant în tratamentul spasmofiliei la adolescenti, rahitismului la copii si adolescenti, în osteoporoză şi afecţiuni articulare la adulţi şi vârstnici.

Mierea de mană este utila şi persoanelor cu un sistem imunitar slăbit.

 Pentru consumul uman, mierea de mana are o valoare deosebita intrucat contine o cantitate insemnata de inhibina si de 12-20 de ori mai multe saruri minerale in comparatie cu mierea florala.

 

Cum o recunoaştem?

Culoarea mierii de mană este brună, cu nuanţă verzuie, roşiatică sau pronunţat negricioasă, depinzând foarte mult de arborele predominant de la care provine mierea.

Este in general inchisa la culoare, cu exceptia celei de molid, care e galbena.
Mierea de mana cristalizeaza de obicei mai repede decat alte soiuri de miere.

Gustul mierii de mană este mult diferit de celelalte sortimente de miere de flori, iar datorită conţinutului crescut de substanţe minerale care acoperă în parte gustul dulce dat de zaharuri, gustul mierii de mană este specific, usor caramelizat.

Contine peste 18% trizaharide (rafinoza, melezitoza etc.) Are aciditate mai scazuta decat mierea florala, pH (5,9-7,8).

Contine cam 90-95% carbohidrati: - glucoza - fructoza - trizaharide (peste 18%) zaharoza nu contine aproape deloc
 

Prezentare:

Borcan sticla 1 kg.


Producator:

Mihailescu Damian – Dolj

Spune-ţi opinia



Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Rău           Bun