Cocomi lapte cocos bio 400 ML - My Bio Natur
Cu o textura untoasa si un gust dulceag, laptele de cocos este deja pentru multi oameni alternativa gustoasa la produsele lactate clasice din comert. Laptele de cocos este deseori considerat un "lichid miraculos" datorita continutului sau nutritiv ce contribuie semnificativ la intarirea sistemului imunitar si previne aparitia bolilor.
Laptele de cocos impreuna cu uleiul si apa de cocos sunt poate printre cele mai sanatoase alimente.
Care este diferenta dintre laptele si apa de cocos? Pe masura ce nuca de cocos se coace, tot mai multa apa din interior se transforma in pulpa, astfel incat nucile de cocos mai coapte dau si mai mult lapte, in timp ce nucile mai tinere (de cinci-sapte luni) sunt foarte bune pentru apa de cocos. Apa de cocos este bogata in zahar si anumiti electroliti, in timp ce laptele de cocos este mai bogat in acizi grasi saturati .
Informatii nutritionale
Pe lânga gustul delicios, laptele de cocos contine si un tip de grasime benefica denumita acid lauric, un acid gras cu lant mediu foarte usor absorbit si trasnformat in energie de catre corp. Acizii grasi ai nucii de cocos sunt in principal grasimi saturate, dar nu sunt genul de grasimi care maresc colesterolul si afecteaza inima. Dimpotriva, se stie ca acestea au tocmai efectul opus - laptele de cocos poate reduce nivelul de colesterol, imbunatateste presiunea arteriala si previne atacurile cardiace sau accidentele vasculare.
Laptele de cocos integral are un continut mediu spre ridicat de calorii, de aceea e bine sa fie consumat in portii mici, nu in aceeasi masura in care se consuma apa de cocos sau un alt tip de lapte, de exemplu. 1/4–1/2 de cana este suficient, fie adaugat in diferite retete (cum ar fi "frisca de cocos") fie ca atare in combinatie cu alte arome (intr-un smoothie).
Laptele de cocos integral contine toti acizii grasi in forma lor naturala, in timp ce laptele de cocos varianta "light" nu contine toata grasimea, aceasta fiind inlaturata partial prin strecurare. Fiind o bautura fara lactoza, soia, nuci sau cereale, este o buna optiune pentru persoanele cu alergii la lactate, nuci sau alune, soia au cereale, precum si pentru vegani si cei care au o dieta pe baza de produse de origine vegetala.
Un sfert de cana de lapte de cocos (cu intreg continutul de grasimi) contine:
-
138 calorii
-
5 grame proteine
-
2 grame zahar
-
14 grame grasimi
-
55 miligrame mangan (27 % DZR)
-
15 miligrame cupru(8 % DZR)
-
60 miligrame fosfor(6 % DZR)
-
22 miligrame magneziu (5.5 % DZR)
-
9 miligrame fier(5.5 % DZR)
-
157 miligrame potasiu (4.5 % DV)
-
Beneficiile laptelui de cocos pentru sanatate
Imbunatateste sanatatea inimii reducând presiunea arteriala si colesterolul
Nucile de cocos sunt printre cele mai bune surse de acid lauric - 50 % din grasimile din nuca de cocos sunt compuse din acidul lauric, un acid cu activitate antibacteriana si antivirala. Conform multor studii, acidul lauric este un acid gras asociat cu mentinerea nivelului optim de colesterol si protejarea sanatatii inimii.
Astfel, in cadrul unui studiu, 60 de voluntari sanatosi au primit un mic dejun cu lapte de cocos timp de cinci zile pe saptamâna, pe o durata de opt saptamâni, perioada dupa care s-a observat ca nivelul scazut de densitate lipoproteica (LDL) s-a redus, in timp ce colesterolul "bun" (HDL) a crescut semnificativ. Au concluzionat, astfel, ca “grasimea din nuca de cocos sub forma de lapte de cocos nu numai ca nu are efecte negative asupra profilului de lipide asupra populatiei in general, ci, dimpotriva, are un efect benefic determinând o scadere a colesterolului LDL si o crestere a celui HDL.”
Datorita continutului bogat in minerale importante pentru circulatie si reglarea sangelui, laptele de cocos este util si pentru reducerea presiunii arteriale si mentinerea vaselor de sânge elastice si fara acumulari de placa. De exemplu, magneziul combate stresul si tensiunea musculara, stimulând circulatia si mentinând muschii relaxati, fiind important totodata si pentru prevenirea atacurilor cardiace.
Ingrediente:
nuca cocos* ( 52%), apa, guma de guar.
*Provine din agricultura ecologica.
Nu contine conservanti si coloranti.
Valori nutritionale / 100ml :
- Energie: 697kJ / 169 kcal
- Grasimi: 17g
din care saturate: 16g
- Colesterol: 0
- Carbohidrati: 2.5g
din care zaharuri: 0.5g
- Proteine: 1.5g
- Fibre: 0g
- Sodiu: 0.013g
Prezentare:
Conserva metalica cu cheita de 400 ml.
Producator:
Renuka Agri Foods
Tara de provenienta:
Sri Lanka