DESPRE NOI | PACHETE 1+1 | BLOG | CONTACT | PARTENERI | PROMOTII
    0766.534.345, L-V: 09-18 | S: 10-14
Atentie! Stocurile variaza de la o zi la alta. Contactati-ne pentru confirmarea stocurilor.

Miere poliflora naturala 1KG - Mihailescu Damian

Miere poliflora naturala 1KG - Mihailescu Damian
Preţ: 24,50 LEI (TVA inclus)
Cod produs:A.6705
Disponibilitate:Stoc epuizat

Miere poliflora naturala 1KG

Miere 100% naturala productie 2021

Direct de la apicultor

Neprocesata, nemodificata chimic sau termic

Stare: lichida


Mierea poliflora este obtinuta din nectarul mai multor tipuri de flori. Culoarea si aroma sa variaza in functie de tipul de floare predominant.


Compozitie:

Mierea poliflora este considerata de majoritatea specialistilor ca fiiind o miere completa, utilizata in tratarea a numeroase boli si afectiuni. In compozitia sa intra vitamine din complexul B si C, enzime, acizi organici (acid lactic, acid gluconic) și diverse saruri minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu). Este usor de asimilat datorita continutului sau de glucoza, sucroza si fructoza.

Mierea poliflora are o valoare energetica de 3000 de kcal la 1 kilogram. Chiar daca este cristalizata proprietatile ei vindecatoare nu se pierd.


Actiuni:

Mierea poliflora are urmatoarele benficii:

-datorita continutului sau bogat in fier acest tip de miere este recomandata pentru tratarea anorexiei

-stimuleaza apetitul, faciliteaza procesul digestiv

-imbunatateste activitatea inimii si a ficatului și determina o crestere a procentului de hemoglobina din sange

-este un execelent remediu pentru oboseala fizica și psihica

-cosumul regulat previne probleme de crestere și demineralizarea oaselor.

De-a lungul timpului s-a impamantenit credinta ca mierea de salcam este superioara celei poliflore. Drept urmare mierea poliflora se vinde la un pret mult mai mic decat cea de salcam. Majoritatea apicultorilor si a nutritionistilor sunt insa de o alta parere.
Tipurile monoflore de miere, fie ca e vorba de miere de salcam, tei, zmeura, floarea-soarelui sau orice alt tip de planta, sunt inferioare mierii poliflore. Aceasta este obtinuta din nectarul mai multor tipuri de flori si contine toate minerale, vitaminele și substantele active prezente in plantele respective. Prin consumarea de miere poliflora o persoana obține un plus de vitamine și minerale transferate de albine de la planta la miere. Din aceasta cauza, mierea poliflora este varietatea de miere cea mai indicata in a fi utilizata in remediile naturiste.

Medicina populara, recomanda un amestec pe baza de miere si suc de lamaie pentru tratarea bolilor de ficat. Reteta nu este una foarte complicata. Astfel, aveti nevoie de cateva lamai, pe care sa le spalti bine si apoi sa le stergeti. Lamaile se taie in cubulete mici, patrate, fara insa a decoji fructul. Bucatelele de lamaie se pun intr-un borcan curat. Apoi se toarna deasupra miere, pana ce bucatele sunt in totalitate acoperite. Dupa cateva ore sau zile, in functie de temperatura camerei, se obține un suc. Cate o lingurita din acest suc va fi consumat de trei ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de mesele principale.

Un alt remediu delicios pentru bolile de ficat, consta dintr-un amestec de miere poliflora si grapefruit. Seara, se curata grapefruitul, se taie in bucatele mici, patrate si se pune intr-un bol. Apoi se adauga doua lingurite de miere lichida sau o lingurita de miere cristalizata. Totul se amesteca, apoi se acopera bolul si se lasa asa pana a doua zi dimineata. Amestecul poate fi consumat la micul dejun, adugând astfel dietei dumneavoastra si un plus de minerale si vitamine. Copiii vor adora sa inceapa ziua cu acest preparat dulce, parfumat si energizant.

Despre zaharisirea mierii:

Zaharisirea e un fenomen normal la miere. In functie de planta de pe care a fost cules nectarul, mierea se va zaharisi mai devreme sau mai tarziu.

Cristalizarea sau zaharisirea mierii este influentata de raportul dintre fructoza si glucoza, care sunt principalii ei componenti. Ceea ce se produce in miere este doar rezultatul schimbarii proportiei intre cantitatea de fructoza si glucoza. Explicatia din punct de vedere chimic al acestui fenomen este ca glucoza este mai putin solubila in apa decat fructoza. Fenomenul se pare ca nu este pe deplin elucidat, insa odata cu trecerea timpului cantitatea de glucoza creste in defavoarea proportiei de fructoza, sub influenta temperaturii scazute, prin urmare incep sa se formeze mici cristale de glucoza.

Mierea de salcam si de mana cristalizeaza foarte greu, deoarece contin mai multa fructoza, in timp ce la mierea de rapita, tei, floarea-soarelui, poliflora, care contin mai multa glucoza, cristalizarea se produce mai mult mai rapid, chiar la cateva saptamani de la extractie.

Isi pastreaza mierea zaharisita calitatile?

Da, mierea zaharisita isi pastreaza toate calitatile terapeutice pe care le-a avut si in starea fluida.

Daca mierea este zaharisita inseamna ca in ea a fost adaugat zahar?

Nu, zaharisirea mierii este un proces natural. Mierea zaharisita nu este nici falsa si in ea nu a fost adaugat nici zahar.

Dupa ce s-a zaharisit mierea, aceasta contine zahar?

Nu, mierea zaharisita nu contine zahar.

De ce totusi sa cumpar miere zaharisita?

Toti apicultorii stiu ca exista acest mit prin care mierea zaharisita este suspecta de a fi falsa. Paradoxul este insa ca zaharisirea poate fi un indicator al calitatii mierii. De asemeneaza mierea zaharisita isi pastreaza toate calitatile pe care le-a avut in stare fluida.

Totusi vreau miere necristalizata

Daca totusi vreti miere fara cristale, puteti topi mierea din borcan introducandu-l in apa calda, dar atentie ca temperatura apei sa fie de pana la 40 de grade Celsius. Daca se depaseste aceasta temperatura atunci mierea isi pierde foarte mult din calitati. Tratamentul este insa temporar deoarece mierea va cristaliza inapoi chiar mai repede decat prima data.


Mod de utilizare:

Specialistii recomanda ca mierea sa fie consumata cu moderatie, doua-trei lingurite amestecate cu lapte sau fructe, de doua-trei ori pe zi.

 

Prezentare:

Borcan sticla 1 kg.


Producator:

Mihailescu Damian – Dolj

Spune-ţi opinia



Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Rău           Bun