Ceai anghinare 50 G - Fares
Contribuie la mentinerea sanatatii ficatului.
Susţine un nivel normal al lipidelor.
Ajută eliminarea pe cale renală.
Încă din Antichitate, grecii şi romanii atribuiau acestei plante o mare valoare, importanţa terapeutică a anghinarei apărând şi în scrierile lui Dioscoride. În medicina populară românească, infuzia de anghinare se foloseşte în principal pentru menţinerea bunei funcţionări a ficatului.
Ingrediente:
frunzele plantei Cynara scolymus L., fam. Asteraceae, care conţin cinarina, polifenoli, acid clorogenic, flavone, substanţe amare, săruri de potasiu, de magneziu și taninuri.
Efect: coleretic-colagog (stimulează secretia si eliminarea bilei), hepatoprotector; hipocolesterolemiant, stomahic (stimuleaza secretia sucurilor gastro-intestinale), hipoglicemiant, antiinflamator, febrifug, antialergic, diuretic, depurativ.
Întrebuinţari principale:
diskinezie biliară, colecistită, steatoză hepatică, hepatită.
Alte întrebuinţari:
diabet zaharat, dislipidemie, ateroscleroză, constipaţie, dispepsie, anorexie, erupții cutanate alergice.
Contraindicaţii:
în obstrucţia biliară, insuficienţa hepatocelulară gravă.
Preparare:
se prepară infuzie din 1 linguriţa plantă marunțită la o cană cu apă.
Administrare:
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.
Prezentare:
cutie de carton cu 50 g
Producator:
Fares