Caju crud bio 100 G - Driedfruits
Caju-ul face parte din aceeasi familie cu fisticul si mango, fiind originar din Brazilia. Nucile de caju cresc in exteriorul fructelor. Fructele sunt carnoase si gustoase, insa pot fi consumate doar local deoarece sunt perisabile.
Nucile de caju sunt o sursa importanta de proteine si de grasimi sanatoase
Contin proteine si fibre, vitamine: complex B, E; minerale: magneziu, fosfor, cupru, zinc, potasiu, fier.
Actiune:
Nucile de caju sunt foarte bogate in antioxidanti, acizi grasi omega-6 si omega-3, astfel ca ajuta in prevenirea bolilor de inima. Continutul mare de magneziu diminueaza aparitia migrenelor si poate reduce tensiunea arteriala. Pentru sistemul osos si dantura este recomandat prin continutul sau bogat in fosfor.
Cajuul crud este o sursa importanta de energie datorita continutului ridicat in substante nutritive.
Datorita continutului de acid oleic (omega 6), cajuul are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, iar continutul in substante minerale are efect protector asupra sistemului osos. Magneziul continut de caju (270 mg/100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce tensiunea arteriala, problemele de respiratie. Fosforul (375 mg/100 g) este important pentru sistemul osos si dinti.
Aceste nuci se pot consuma ca atare sau prajite, in diverse combinatii cu legume, sosuri, cereale si deserturi (inghetata, prajituri, torturi), precum si in diverse preparate raw vegan, mai ales la pregatirea cremelor cu fructe, datorita faptului ca pot prelua aroma fructelor. Se mai pot prepara anumite tipuri de branzeturi raw vegane cu mirodenii, verdeata si unt de cocos.
Prezentare:
punga de 100g
Producator:
Driedfruits
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.