DESPRE NOI | PACHETE 1+1 | BLOG | CONTACT | PARTENERI | PROMOTII
    0766.534.345, L-V: 09-18 | S: 10-14
Atentie! Stocurile variaza de la o zi la alta. Contactati-ne pentru confirmarea stocurilor.

Miere rapita naturala 0.4 KG

Miere rapita naturala 0.4 KG
Preţ: 15,00 LEI (TVA inclus)
Cod produs:A.8273
Disponibilitate:8

Miere rapita naturala 0.4 KG

Miere 100% naturala productie 2021.

Direct de la apicultor.

Neprocesata, nemodificata chimic sau termic.

Mierea de Rapiță este un sortiment special de miere monoflorală, obținută din nectarul florilor și polenului de rapiță. Această miere are câteva caracteristici unice, cum ar fi un timp de cristalizare rapid și o aromă dulce-piper. Este cea mai renumită pentru proprietățile sale de tratare a ulcerului, dar are și alte efecte terapeutice, cum ar fi efectele antibacteriene și antioxidante, proprietăți ușoare de imunostimulare, acțiune tonică precum și alte beneficii digestive. Pentru a avea acțiunea sa benefică, mierea trebuie să fie pură și neprelucrată.

Mierea de rapiță este un sortiment original de miere, potrivit pentru multe utilizări. Cele mai apreciate proprietăți terapeutice includ o acțiune naturală antibacteriană și antiinflamatoare, calmant al tusei, eliminând disconfortul în gât, proprietăți tonice, precum și gastrită și gestionarea ulcerului stomacal. Dar indiferent de acțiunea individuală a mierii, pentru ca aceasta să aibă vreun efect terapeutic sau să-și păstreze profilul gustului unic, trebuie să fie pură, neîncălzită și neprelucrată.

Ce este rapița? Planta de rapiță este o recoltă cultivată în primul rând pentru producția de ulei și este legată de muștar și varză, de unde trage unele dintre proprietățile sale mai neobișnuite. Uleiul obținut din semințele plantei este o sursă bogată de acizi grași. Rapița este, de asemenea, o sursă minunată de nectar de, permițând producerea unui sortiment interesant și aromat de miere.

Ce este mierea de rapita? Mierea de rapiță este o miere monoflorală (uniflorală), adică este produsă în cea mai mare parte din nectar și, uneori, din polen de flori de rapiță, dar poate conține cantități limitate de nectar și de polen de la alte plante (de exemplu, trifoi). Florile frumoase și pline de culoare galbenă sunt sursa mierii cu gust de piper, cu un timp de cristalizare surprinzător de rapid. Deoarece florile de rapiță conțin, de asemenea, polen care este mai mult sau mai puțin asociat în mod accidental cu mierea, mierea care rezultă poate provoca reacții alergice la persoanele deja alergice la polenul de rapiță.

Cum arată mierea de rapiță? Are un aspect interesant: în timp ce florile care servesc ca sursă de nectar sunt un galben frumos și pline de culoare, mierea rezultată are un pigment foarte deschis și galben pufos. Culoarea poate fi descrisă ca galben-albicioasă sau galbenă-lăptoasă. De obicei, mierea de rapiță se cristalizează în 1 până la 3 săptămâni maxim.

Pentru ce este bună mierea de Rapiță? Se poate spune că se mândrește cu numeroase utilizări terapeutice, de la oferirea de relief digestiv la promovarea relaxării sistemului nervos și îmbunătățirea diverselor simptome ale infecțiilor tractului respirator superior, în special. Iată 6 beneficii minunate ale mierii de rapiță:

- Remediu natural pentru gastrită și ulcer gastric. Mierea rapiței a fost recomandată în mod tradițional pentru tratarea ulcerului și a gastritei. Atât elementele antibacteriene și antiinflamatorii din miere, cât și consistența lor se crede că încurajează vindecarea căptușelii stomacului și calmează iritarea, de aici și eficacitatea presupusă. Zaharurile naturale din miere au proprietăți ușoare de prebiotică, ajutând la hrănirea bacteriilor bune în intestine, contribuind la o digestie mai bună.

- Acțiune antibacteriană și antiinflamatorie. Mierea rapiței este cunoscută ca având proprietăți naturale ușoare antibacteriene și antiinflamatorii. Actiunea sa este in primul rand locala, motiv pentru care poate ajuta la tratarea infectiilor tractului respirator superior cum ar fi raceli sau gripa si ajuta la imbunatatirea simptomelor. Polenul din mierea de rapiță are, de asemenea, efecte de imunomodulare, stimulând sistemul imunitar.

- Calmează tusea și durerile în gât. Consumul mierii de rapiță poate ajuta la reducerea disconfortului gâtului și, eventual, a tusei, datorită proprietăților naturale antibacteriene și calmante ale mierei. Se recomandă să evitați să mănânceți și să beți ceva timp de o oră după ce ați luat miere, pentru ca aceasta să-și facă efectul.

- Sursă de vitamine și minerale.
Cercetările arată că, deși mierea de rapiță are un conținut mai mic de nutrienți decât alte sortimente, conține o mare varietate de substanțe nutritive esențiale, în special minerale dietetice, cum ar fi potasiu, fosfor, calciu și magneziu, precum și cantități mai mici de zinc și sodiu. Încălzirea mierii poate determina deteriorarea nutrienților din ea, în special a vitaminei C.

- Acțiune tonică naturală. La fel ca toate tipurile de miere, rapița este prea energizantă și excelentă pentru a preveni scăderea nivelului de zahăr din sânge (hipoglicemie) și oboseală. În plus față de zaharurile naturale, mierea de Răpiță conține cantități mici de tot felul de nutrienți, de la vitamine și minerale dietetice până la particule de polen, compuși antioxidanți și alte elemente, toate contribuind la efectul său tonic.

- Bine pentru piele și acnee neuniformă. Mierea de culoare deschisă poate fi ca o mască naturală pentru tonul neregulat al pielii. Mierea de rapiță este un exfoliator natural deosebit de bun datorită consistenței sale și poate ajuta la diminuarea porilor, reducerea sebumului și curățarea feței impurităților, contribuind mult la reducerea acneelor (dacă este utilizată în mod consecvent).

Alte beneficii pentru sănătate.
Mierea de rapiță se spune că exercită o acțiune hepatoprotectoare, contribuind la menținerea sănătății ficatului și, în mod indirect, detoxifierea corpului de toxine. De asemenea, se crede că are proprietăți ușoare sedative, relaxante sau de încurajare a somnului prin reglarea activității anumitor neurotransmițători din creier. Anumite enzime din miere sunt considerate a fi bune pentru sănătatea osoasă și osteoporoza . Cu toate acestea, aceste beneficii nu au fost încă confirmate.

Despre zaharisirea mierii:

Zaharisirea e un fenomen normal la miere. In functie de planta de pe care a fost cules nectarul, mierea se va zaharisi mai devreme sau mai tarziu.

Cristalizarea sau zaharisirea mierii este influentata de raportul dintre fructoza si glucoza, care sunt principalii ei componenti. Ceea ce se produce in miere este doar rezultatul schimbarii proportiei intre cantitatea de fructoza si glucoza. Explicatia din punct de vedere chimic al acestui fenomen este ca glucoza este mai putin solubila in apa decat fructoza. Fenomenul se pare ca nu este pe deplin elucidat, insa odata cu trecerea timpului cantitatea de glucoza creste in defavoarea proportiei de fructoza, sub influenta temperaturii scazute, prin urmare incep sa se formeze mici cristale de glucoza.

Mierea de salcam si de mana cristalizeaza foarte greu, deoarece contin mai multa fructoza, in timp ce lamierea de rapita, tei, floarea-soarelui, poliflora, care contin mai multa glucoza, cristalizarea se produce mai mult mai rapid, chiar la cateva saptamani de la extractie.

Isi pastreaza mierea zaharisita calitatile?

Da, mierea zaharisita isi pastreaza toate calitatile terapeutice pe care le-a avut si in starea fluida.

Daca mierea este zaharisita inseamna ca in ea a fost adaugat zahar?

Nu, zaharisirea mierii este un proces natural. Mierea zaharisita nu este nici falsa si in ea nu a fost adaugat nici zahar.

Dupa ce s-a zaharisit mierea, aceasta contine zahar?

Nu, mierea zaharisita nu contine zahar.

De ce totusi sa cumpar miere zaharisita?

Toti apicultorii stiu ca exista acest mit prin care mierea zaharisita este suspecta de a fi falsa. Paradoxul este insa ca zaharisirea poate fi un indicator al calitatii mierii. De asemeneaza mierea zaharisita isi pastreaza toate calitatile pe care le-a avut in stare fluida.

Prezentare:

Borcan sticla 0.4 kg.

Producator:

Oltenia Beehive SRL - Tuglui Dolj

Spune-ţi opiniaNotă: Codul HTML este citit ca şi text!

Rău           Bun