DESPRE NOI | PACHETE 1+1 | BLOG | CONTACT | PARTENERI | PROMOTII
    0766.534.345, L-V: 09-18 | S: 10-14
Atentie! Stocurile variaza de la o zi la alta. Contactati-ne pentru confirmarea stocurilor.

Miere salcam naturala 0.4 KG

Miere salcam naturala 0.4 KG
Preţ: 21,90 LEI (TVA inclus)
Cod produs:A.8272
Disponibilitate:4

Miere salcam naturala 0.4 KG

Miere 100% naturala productie 2021

Direct de la apicultor

Neprocesata, nemodificata chimic sau termic

Stare: lichida

Mierea de salcam este mierea adunata din florile copacilor de salcam ( Robinia pseudoacacia ), care infloreste in peroada 15.05-15.06 (in 3 sezoane).

Este bogata in vitamine ( B1, B2, B6, B12 ), enzime, dextrina flavoane, etc, fiind apreciata inca din antichitate, datorita faptului ca este absorbita usor de catre organism si ofera un surplus de energie si substante nutritive.

Diuctoza si este cea mai cautata miere tocmai din motivul cristalizarii dupa o perioada foarte mare.

 

Despre mierea de salcam:

Mierea de salcam este una dintre cele mai cunoscute si dulci sortimente de miere datorita gustului delicat cu tenta florala. Aceasta isi pastreaza starea lichida pentru o lunga perioada de timp datorita continutului ridicat de fructoza.

Utilizare:

Mierea de salcam poate fi mancata simpla sau pusa in ceai, cafea, lapte, insa lichidele nu trebuie sa depaseasca temperatura de 40 grade celsius, intrucat substantele active pe care le contine sunt distruse la temperaturi mai mari.

Acest tip de miere este un excelent indulcitor, deoarece nu altereaza cu nimic gustul sau aroma bauturii.

Beneficii pentru sanatate:

Mierea de salcam contine glucide, proteine (din care 12 aminoacizi precum: leucina, alamina, metionina),vitamine: B1, B2, B6, B12, acid folic, enzime, minerale: potasiu, calciu, cupru, sulf, magneziu, sodiu, mangan, fosfor, siliciu, precum si factori antibiotici, alte substante aromatice si graunte de polen.

Mierea de salcam are actiuni benefice pentru sanatate: energizanta, tonifianta,laxativa, expectoranta, sedativa,antiseptica, diuretica, antianemica, emolianta, combate oboseala, amelioreaza digestia, ajuta la recuperarea ntre toate categoriile, mierea de salcam are cel mai mare continut de frrapida dupa efort si la cresterea rezistentei fizice

Bine cunoscuta datorita proprietatilor sale terapeutice, acest tip de miere curata ficatul, regleaza tranzitul intenstinal si reprezinta un antiinflamator pentru sistemul respirator.

Mierea de salcam este utilizata in tratarea urmatoarelor afectiuni: ulcer, insomnie, stres, astenie, nevroze, tuse, stimularea poftei de mancare, probleme digestive, imbunatatirea activitatii inimii si a ficatului, creste procentul de hemoglobine din sange. Mierea de salcam este ideala in a trata tusea deoarece are un efect antispetic.

Mierea de salcam poate fi mancata simpla sau pusa in ceai, isi pastreaza starea lichida pentru o lunga perioada de timp, este absorbita usor de catre organism si ofera un surplus de energie si substante nutritive.

Despre zaharisirea mierii:

Zaharisirea e un fenomen normal la miere. In functie de planta de pe care a fost cules nectarul, mierea se va zaharisi mai devreme sau mai tarziu.

Cristalizarea sau zaharisirea mierii este influentata de raportul dintre fructoza si glucoza, care sunt principalii ei componenti. Ceea ce se produce in miere este doar rezultatul schimbarii proportiei intre cantitatea de fructoza si glucoza. Explicatia din punct de vedere chimic al acestui fenomen este ca glucoza este mai putin solubila in apa decat fructoza. Fenomenul se pare ca nu este pe deplin elucidat, insa odata cu trecerea timpului cantitatea de glucoza creste in defavoarea proportiei de fructoza, sub influenta temperaturii scazute, prin urmare incep sa se formeze mici cristale de glucoza.

Mierea de salcam si de mana cristalizeaza foarte greu, deoarece contin mai multa fructoza, in timp ce lamierea de rapita, tei, floarea-soarelui, poliflora, care contin mai multa glucoza, cristalizarea se produce mai mult mai rapid, chiar la cateva saptamani de la extractie.

Isi pastreaza mierea zaharisita calitatile?

Da, mierea zaharisita isi pastreaza toate calitatile terapeutice pe care le-a avut si in starea fluida.

Daca mierea este zaharisita inseamna ca in ea a fost adaugat zahar?

Nu, zaharisirea mierii este un proces natural. Mierea zaharisita nu este nici falsa si in ea nu a fost adaugat nici zahar.

Dupa ce s-a zaharisit mierea, aceasta contine zahar?

Nu, mierea zaharisita nu contine zahar.

De ce totusi sa cumpar miere zaharisita?

Toti apicultorii stiu ca exista acest mit prin care mierea zaharisita este suspecta de a fi falsa. Paradoxul este insa ca zaharisirea poate fi un indicator al calitatii mierii. De asemeneaza mierea zaharisita isi pastreaza toate calitatile pe care le-a avut in stare fluida.

Totusi vreau miere necristalizata

Daca totusi vreti miere fara cristale, puteti topi mierea din borcan introducandu-l in apa calda, dar atentie ca temperatura apei sa fie de pana la 40 de grade Celsius. Daca se depaseste aceasta temperatura atunci mierea isi pierde foarte mult din calitati. Tratamentul este insa temporar deoarece mierea va cristaliza inapoi chiar mai repede decat prima data.


Mod de utilizare:

Specialistii recomanda ca mierea sa fie consumata cu moderatie, doua-trei lingurite amestecate cu lapte sau fructe, de doua-trei ori pe zi.

A nu se administra copiilor sub 1 an si persoanelor alergice la produsele apicole.

 

Prezentare:

Borcan sticla 0.4 kg.


Producator:

Oltenia Beehive SRL - Tuglui Dolj

Spune-ţi opinia



Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Rău           Bun