DESPRE NOI | PACHETE 1+1 | BLOG | CONTACT | PARTENERI | PROMOTII
    0766.534.345, L-V: 09-18 | S: 10-14
Atentie! Stocurile variaza de la o zi la alta. Contactati-ne pentru confirmarea stocurilor.

Agar Agar 100 G - Driedfruits

Agar Agar 100 G - Driedfruits
Preţ: 33,60 LEI (TVA inclus)
Producător:Driedfruits
Cod produs:A.6896
Disponibilitate:Stoc epuizat

Agar Agar 100 G - Driedfruits

Agar-Agar sau Kanten este o substanță obținută din algele din zona Asiei de Sud-Est, algele roșii (Rodophyta), substanță comestibilă desigur, folosită ca aliment comun în multe diete,în special vegetariene și vegane.

Utilizarea lui frecventă este ca, agent de îngroșare în multe preparate culinare : putem face răcitură vegetariană, gelatină pentru dulciuri,  supe, fructe conservate și alte deserturi.

Beneficiile pentru sănătate:

Agar-Agar conține calciu, iod, fosfor și fier. Nu are calorii, grăsimi, carbohidrați sau zahăr.

Apelăm la Agar Agar când nu vrem să folosim amidon, gluten, soia pentru cei alergici la aceste substanțe, și nici drojdie, lactoză, ouă, sau conservanți artificiali. Agar Agar abundă în fibre, procentul fiind de  80%.

Acesta absoarbe imediat glucoza cu un proces de  digestie rapid, astfel putem preveni stocarea în organism a grăsimilor sau a zahărului în exces.Pe lângă absorbirea glucozei, agar agar absoarbe și fierea; putem vorbi de controlul nivelului de colesterol din sânge prin prevenirea asimilării grăsimilor de care nu avem nevoie. Agar Agar acționează și ca un ușor laxativ datorită conținutului ridicat de fibre, rezolvând o serie de probleme digestive, ficat leneș, constipație și tranzit intestinal lent, plus eliminarea toxinelor.

Este obținut din alge care în prealabil sunt fierte, apoi răcite , purificate, după care uscate. Agar Agar nu are gust, este inodor și incolor!

Este mult mai ferm decât gelatina clasică și rezistă și la temperaturi mai ridicate.

Utilizare:

Agar este mult mai puternic decât gelatina astfel că, o linguriță de agar echivalează cu 8 lingurițe de pudră de gelatină.

Cel mai important detaliu pe care trebuie să îl cunoaștem este că, agar necesită a fi dizolvat în lichid fie el apă, suc de fructe, lapte, ceai, și apoi adus la fierbere. Se stabilizează odată ce ingredientele s-au răcit.Nu putem adăuga pur și simplu fulgii de agar în preparate.

Acest produs necesita minimum 2-3 min fierbere (fata de gelatina obisnuita care doar se inmoaie). Se recomanda folosirea a circa 4g de pudra de agar-agar la circa 500-600 ml lichid (cantitatile pot varia in functie de preparatul la care se foloseste).

Putem să folosim Agar Agar în plăcinte, budinci, creme, deserturi sănătoase pentru cei mici.

Pașii clasici în cazul în care nu putem fierbe tot lichidul (alt lichid decât apa) sunt următorii:

Dizolvăm pudră de Agar în apă fierbinte, aducem la fierbere, amestecăm bine cu celelalte ingrediente

Lăsăm să se răcească și să se închege.

Prezentare:

Punga de 100g 

Producător: 

Dried Fruits

 

Va prezentam si o reteta simpla:

Jeleuri cu fructe și agar-agar

Ingrediente

2 lingurițe rase agar-agar

500 ml nectar fructe 

1-2 ligurițe miere, (după gust)

Paşii necesari preparării

Mai întâi se pregătește nectarul de fructe. Puteti folosi dulceata sau diverse fructe proaspete care se mixeaza bine (cu apa daca este nevoie) pana se obtine consistenta unui smoothie.

Atunci când folosiți agar-agar țineți cont că fructele mai acide, precum citricele, căpșunele, zmeura etc., necesită o cantitate mai mare de agar pentru a se putea gelatiniza.

Alte fructe, precum kiwi, ananas, smochine proaspete, papaya, mango și piersici conțin enzime care împiedică agarul să acționeze, motiv pentru care pot fi folosite doar dacă sunt gătite anterior.

Se amestecă agar-agarul cu nectarul de fructe la rece, apoi se fierbe totul la foc mic pentru 5 minute. 

La final, se adaugă mierea, se gustă și se mai pot adăuga mirodenii dacă este cazul.

Se toarnă compoziția în forme pentru bomboane și se lasă la răcit aproximativ 10 minute.

Se ating ușor cu degetul pentru a verifica dacă sunt gata.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia



Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Rău           Bun